Higijena nosne šupljine otopinama morske vode Sterimar™

Otopine morske vode Sterimar™ su idealni proizvodi za pravilnu higijenu nosa cijele obitelji; beba, djece i odraslih.


obitelj

Novorođenčad i dojenčad

Novorođenče ne može samo ispuhati nos pa mu je za nesmetano disanje potrebna pomoć roditelja.

Sterimar™ Baby pročistit će bebin nos i olakšati disanje, što je osobito važno kada je nos začepljen, a za njegovo odčepljivanje se ne smiju koristiti uobičajeni proizvodi. Ako je bebin nos začepljen, hranjenje ili dojenje može biti teško i neugodno za dijete. Stoga bi bilo dobro prije svakog hranjenja bebi pažljivo očistiti nos.

Osim problema s hranjenjem, neredovita higijena nosa može dovesti do pojave rinofaringitisa, kojemu su bebe osobito podložne.

Mala djeca

igra

U ranom djetinjstvu smo suviše zaokupljeni igrom i smijehom da bismo razmišljali o tome gdje ćemo obrisati nos pa nam je svejedno hoće li to biti maramica ili rukav. Međutim, jednako kao što učimo hodati, trebali bismo učiti puhati nos i održavati pravilnu higijenu nosne šupljine. U tome nam može pomoći upravo Sterimar. Jednim potiskom na pumpicu, očistit ćemo svaku nosnicu od nakupljene nosne sluzi i prljavštine iz zraka. Uz pomoć Sterimara, dijete će naučiti ispuhati nos, umjesto povlačenja nakupljene sluzi u grlo, što može uzrokovati različite probleme dišnoga sustava.

U slučaju jakog začepljenja nosa, obiteljski liječnik bi mogao preporučiti drugačije oblike čišćenja nosne šupljine. U svakom slučaju, uvijek možete računati na to da će Sterimar™ nježno i temeljito pročistiti nosnu šupljinu.